Publik

HALLÅ DÄR NU ÖPPNAR VI UPP BOKNINGARNA FÖR SOMMARENS FESTLIGASTE MIDDAG!

Vår vän Dogge från @sillkafeet och @rest.kagges i Stockholm kommer till oss! Det kommer vara en avsmakningsmeny blandat med rätter med fokus på sill, OCH det kommer vara den godaste sillen ni någonsin käkat! Färsk fisk från @ll91koket i vanlig ordning också! Priset är 795kr för maten och sen kommer det finnas ett dryckespaket samt bärs och snaps i mängder! Denna festliga middag vill ni inte missa! Begränsat antal platser, så boka in er via hemsidan. Kommer bli så roligt!!

HAR NI BOKAT IN ER PÅ SOMMARENS FÖRSTA HAPPENING? OKLASSISK VINMIDDAG PÅ PUBLIK!

Sebastian och Maximilian från Backmanvinhandel i Göteborg kommer och häller unika och exklusiva viner bara för en kväll! Vi kommer att ta fram våra finaste vita dukar och putsa Bourgogne kuporna extra noga. Sex unika rätter kommer serveras under denna festliga kväll. En sittning, begränsat med platser. Boka in er på publiklysekil.se

”En flaska vin är så mycket mer än bara innehållet och etiketten, ett bra vin förmedlar en tydlig känsla av ursprung, det berättar en historia om människorna, om landet, om druvan, om klimatet och mycket mer. En flaska vin skall vara en dryck som får oss att stanna upp och fundera, som får oss att känna oss exalterade, en rysning som går längs med ryggraden. En flaska vin skall njutas av i sällskap med andra och gärna med mat som kompletterar den. Det är då i just de stunderna det magiska inträffar” – Maximilian, Backmanvinhandel

Välkomna, välkomna!

Med vänliga hälsningar Fanny

TORSDAG-SÖNDAG 23-26 MAJ (BACKYARD ÖPPNAR SAMT MORSDAG)

Läs om veckan hos oss i norra hamnen!

Denna vecka har Backyard säsongspremiär (öppnar torsdag klockan 16.00)

Vi är otroligt laddade och Backyard tar som vanligt inga bokningar, utan bara drop-in!

Söndagslunchen dedikerar vi till våra morsor och därför kör vi en smarrig trerätters lunch för 295 kronor utöver den vanliga lunch-menyn! Menyn hittar ni längre ner i inlägget. Se till att boka bord i tid för denna lunch då det är begränsat antal menyer. Vi går mot sommartider vilket också betyder att det är sista helgen vi kör öppet med lunch för att bara ha öppet kvällar på Publik. Luncherna är tillbaka i höst igen! 

V.21 Publiks Öppettider:
Torsdag 17.00 – sent
Fredag 17.00 – sent 
Lördag 12.00 – sent (Lunch 12-15 & Kvällsmeny från 17)
Söndag 12.00 – 17.00 (Morsdag)

V.21 Backyards Öppettider:
Torsdag 16.00 – 21.00
Fredag 12.00 – 23.00
Lördag 12.00 – 23.00
Söndag 12.00 – 21.00

Morsdag-meny (söndag 12-16.30)
Mors dag söndag 3 rätters lunch 295:-
Förrätt
Gravad laxtartar med senap, pepparrot, grönt äpple, dill & jordärtskockschips 

Varmrätt 
Klassisk Wallenbergare med gröna ärtor, potatispuré, brynt smör, rårörda lingon 

Dessert 
Chokladpudding & vispad grädde

V.21 Lunch-specialaren 165:-
Klassisk Wallenbergare med gröna ärtor, potatispuré, brynt smör, rårörda lingon 

V.21 Trerätters-meny Fredag 395:-  


Förrätt
Friterad bläckfisk från LL91 
serveras med 2 x dippsåser, cruditéer & grillad citron 

Varmrätt
Oxfilé Afrikana 
Med Currysås, kokt Jasminris, mandariner, grillad banan, gurka, lök, jordnötter 

Dessert
Vit chokladmousse med rabarber/flädersorbet 

Vi ses på Publik! 

Kram Fanny 

Helgens lunch vecka 20

V. 20 TORSDAG-SÖNDAG 16-19 MAJ (SNART ÖPPNAR BACKYARD)


Vilket sommarväder vi har framför oss! Fram med shortsen och flipflopsen så löser vi bärsen!
Vi ses från och med torsdag denna vecka.

V.20 Lunch-specialaren 165:-
Grillat kycklingbröst med sparris & örter, aioli 
sötpotatispommes med tryffelsalt & parmesan 

V.20 Trerätters-meny Fredag 395:-  

Förrätt
Bakad potatis med hummer-skagen & löjrom 

Varmrätt
Grillad entrecote, haricot verts, bakad tomat, ljummen potatissallad ” creme fraiche & örter” & rödvinssky

Dessert
Vispad vit chokladpannacotta med fläder & rabarber 

V.20 Publiks Öppettider:
Torsdag 17.00 – sent
Fredag 17.00 – sent 
Lördag 12.00 – sent (Lunch 12-15 & Kvällsmeny från 17)
Söndag 12.00 – 16.00


Tänk på att boka bord i god tid 
på hemsidan eller maila oss: info@publiklysekil.se 

26 maj är det Morsdag och då har vi utöver vanlig lunchmeny även en tre-rätters lunch för 295 kronor. Detta kan ni boka redan nu på hemsidan. Vi börjar även närma oss säsongsöppningen av Backyard! Torsdag 23 maj slår dörrarna upp! 
Vi ses på Publik! 

Kram Fanny

ONSDAG-SÖNDAG 8-12 MAJ“LÅNGHELG” KRISTI HIMMELSFÄRD

Denna veckan är vi riktigt laddade för! Vi slår upp dörrarna redan på onsdag eftersom Kristi Himmelsfärdsdag är på torsdag. Dessutom serverar vi vår sjukt prisvärda trerättersmeny som vi kör på fredagar även på torsdag denna veckan!
Se våra öppettider & meny + Lunchspecial för långhelgen:

V.19 Publiks Öppettider:
Onsdag 17.00 – sent
Torsdag 17.00 – sent
Fredag 17.00 – sent
Lördag 12.00 – sent
(Lunch 12-15 & Kvällsmeny från 17)
Söndag 12.00 – 16.00

V.19 Trerätters-meny Tors – Fredag 395:-

Förrätt
Toast med krämiga räkor & gravad lax,
pepparrot, dill & citron

Varmrätt
Rosa stekt Lamm & frasig lammbräss
med kronärtskocka, potatis, tomat, örter,
vitlök & rökt peppar

Dessert
Tarte de chocolate med vispad grädde

V.19 Lunch-specialaren 165:-
Smarrig Thuringer bratwurst,
serveras med potatismos,
stekt lök, persilja & syrad kål & skysås

Tänk på att boka bord i god tid
på hemsidan eller maila oss: info@publiklysekil.se

Vi ses på Publik!

Kram Fanny

Vecka 18 FREDAG – SÖNDAG 3- 5 MAJ SAMT TISDAG (VALBORG) 30 APRIL 

Tack för i helgen! Marstrands klassikern gick verkligen hem!
Denna vecka väntas en lite längre vecka med öppet redan nu på tisdag (Valborg). Ni är välkomna från 17.00 till oss. Se till att boka bord i tid! Baren är öppen för sena dryckesgäster i vanlig ordning.

V.18 Publiks Öppettider:
Tisdag (Valborg) 17.00 – sent

Fredag 17.00 – sent 
Lördag 12.00 – sent (Lunch 12-15 & Kvällsmeny från 17)
Söndag 12.00 – 16.00 Lunch 12-16

V.18 Lunch-specialaren 165:-
Nattbakad fläsksida, syrad vitkål, rabarber, senapsmajo & stompad potatis 

V.18 Trerätters-meny på fredagar 395:-  

Förrätt
Skummig blåmusselsoppa med ramslök, dill, citronfärskost & vitlökssteka brödsmulor

Varmrätt
Grillad entrecote, sotade småtomater, ljummen potatissallad ” creme fraiche & örter” 
& rödvinssky smaksatt med rostad vitlök

Dessert
Vit chokladpannacotta med variation på rabarber

Tänk på att boka bord i god tid 

på hemsidan eller maila oss: info@publiklysekil.se 

Vi ses på Publik! 

Med vänliga hälsningar Jens, Andreas & Fanny.

Vecka 17 FREDAG – SÖNDAG 26- 28 APRIL

Tack för ännu en rolig helg alla ni som besökte oss!
Extra roligt att fredagens trerätters för 395 är så uppskattad!
Ange gärna i er bokning om ni siktat in er på den menyn.
Nästa helg serveras en riktig Marstrands-klassiker som man inte vill missa!

V.17 Lunch-specialaren 165:-
Stekt pannbiff med pepparsås, rostade rotfrukter & potatispuré

V.17 Trerätters-meny på fredagar 395:-  
Förrätt
Nykokt vit sparris med riktig Sauce hollandaise, stenbitsrom “årets skörd” & vårens örter 

Varmrätt
Oxfilé Afrikana – Hommage till Grand Hotel Tenan på Marstrand
Currysås, kokt Jasminris, mandariner, grillad banan, gurka, lök, jordnötter 

Dessert
Rabarberpaj med vaniljsås 

V.17 Publiks Öppettider:
Fredag 17.00 – sent 
Lördag 12.00 – sent (Lunch 12-15 & Kvällsmeny från 17)
Söndag 12.00 – 16.00 Lunch 12-16

Valborgsmässoafton på Publik
Snart är det Valborg. Boka ditt bord i tid!
Öppet Tisdag 30/4
Tänk på att boka bord i god tid 
på hemsidan eller maila oss: info@publiklysekil.se 

Vi ses på Publik! 

Med vänliga hälsningar Jens, Andreas & Fanny.

Vecka 16 Fredag – Söndag 19- 21 April

Tack för besöket i helgen! Vi ses som vanligt igen på fredag från 17.00.
Jag lovade sol nu i helgen men det blev inte jättemycket med det så jag vågar inte säga för mycket inför nästa helg.. Men snart kommer nog värmen så vi kan öppna upp inglasade verandan, jag vet att ni väntar! 

Lunch Lör & Sön 
Vi serverar i vanlig ordning en smarrig prisvärd helglunch för 165:- ink sallad, bröd & kaffe med ny lunchrätt varje helg. Man kan dessutom välja mellan olika lunchalternativ samt utvalda rätter från kvällsmenyn under lunchen.

Fredagar på Publik
Varje fredag under våren serverar vi en väldigt prisvärd trerätters-meny, tanken är att detta är vårt alternativ till After work, menyn serveras hela kvällen så länge det räcker, ange gärna vid er bokning om ni önskar boka den menyn. Priset för en trerätters kommer att ligga på 395 kronor! 

V.16 Helglunch-special Lördag & Söndag 165:-
Riktig Wallenbergare
med lök-glaserade gröna ärtor, potatispuré, brynt smör, rårörda lingon.

V. 16 Trerätters-menyer på fredagar 395:-  

Förrätt
Holmströms Favorit – Hommage Tiffany´s i Karlstad 
Skagenräkor – Gravad lax – Löjrom 

Varmrätt
Majskycklingbröst, pepparsås, bakad tomat & rostad potatis 

Dessert
Vit chokladmousse med rabarber 



V.16 Publiks Öppettider:
Fredag 17.00 – sent 
Lördag 12.00 – sent (Lunch 12-15 & Kvällsmeny från 17)
Söndag 12.00 – 16.00 Lunch 12-16

Missa inte att boka bord i god tid!
På hemsidan eller maila oss: info@publiklysekil.se 

Vi ses på Publik!
Med vänliga hälsningar Fanny

Vecka 15, fredag – söndag 12- 14 April

Första helgen efter påskhelgen avklarad och det är så roligt att vara igång igen! Vi kör på som vanligt kommande helg med både luncher och middagar. Vi hoppas att solen kan våga sig fram också!

Än så länge är det fortfarande för kallt för att öppna upp verandan men vi har vår nyrenoverade övervåning om man är noga med havsutsikt. Ännu en gång tack för de fina orden om just den ‘’ nya ‘’ övervåningen! Lite småfix kvar bara innan den är helt klar! 

Lunch Lör & Sön 
Vi serverar i vanlig ordning en smarrig prisvärd helglunch för 165:- ink sallad, bröd & kaffe med ny lunchrätt varje helg. Man kan dessutom välja mellan olika lunchalternativ samt utvalda rätter från kvällsmenyn under lunchen.

Fredagar på Publik
Varje fredag under våren serverar vi en väldigt prisvärd trerätters-meny, tanken är att detta är vårt alternativ till After work, menyn serveras hela kvällen så länge det räcker, ange gärna vid er bokning om ni önskar boka den menyn. Priset för en trerätters kommer att ligga på 395 kronor! 

Helglunch-special 165:
Kycklingbröst ”Coq au vin”
med potatispuré, rödvinssky med smålökar, sidfläsk, morot

Trerätters-menyer på fredagar 395:-  
Förrätt
Skummig sparrissoppa med bakat ägg, krispigt rågbröd & örter

Varmrätt
Fläsksida, färsk vitkål, äpple, senapsmajo & friterad potatis

Dessert
Clafoutis med vit choklad & hallon, med creme chantilly 

Publiks Öppettider:
Fredag 17.00 – sent 
Lördag 12.00 – sent (Lunch 12-15 & Kvällsmeny från 17)
Söndag 12.00 – 16.00 Lunch 12-16

Missa inte att boka bord i god tid!
På hemsidan eller maila oss: info@publiklysekil.se 

Vi ses på Publik!

Vecka 14 fredag – söndag 4 – 7 April

ÄNTLIGEN HAR VI ÖPPNAT!
FREDAG – SÖNDAG 4 – 7 APRIL
Stort tack till alla goa gäster som besökte oss i helgen, vilken Påskhelg det blev!
Jätteroligt med all positiv respons för vår nya meny och vår nya övervåning som vi har renoverat under vintern!
Nu har vi öppet varje helg! Spana in vår nya meny på hemsidan.
Så länge det är för kallt för verandan så är det ju lite begränsat med sittplatser,
så boka bord i god tid.

Lunch Lör & Sön
Vi kommer även den här våren servera en smarrig prisvärd helglunch för 165:- ink sallad, bröd & kaffe med ny lunchrätt varje helg. Man kan dessutom välja mellan olika lunchalternativ samt utvalda rätter från kvällsmenyn under lunchen.

Fredagar på Publik
Varje fredag under våren serverar vi en väldigt prisvärd trerätters-meny, tanken är att detta är vårt alternativ till After work, menyn serveras hela kvällen så länge det räcker, ange gärna vid er bokning om ni önskar boka den menyn. Priset för en trerätters kommer att ligga på 395 kronor!

Helglunch-special Lördag & Söndag 165:-
Kålpudding med rårörda lingon, gräddsås & kokt potatis

Trerätters-meny på fredagar 395:-
Förrätt
Gravlax-tartar med pepparrot, grönt äpple, dill & jordärtskockschips

Varmrätt
Grillad Entrecote, Rödvinssky, Bakad tomat, Friterad potatis

Dessert
Chokladpudding & vispad grädde

Publiks Öppettider:
Fredag 17.00 – sent
Lördag 12.00 – sent (Lunch 12-15 & Kvällsmeny från 17)
Söndag 12.00 – 16.00 Lunch 12-16

Missa inte att boka bord i god tid!
Här på hemsidan eller maila oss: info@publiklysekil.se

Vi ses på Publik!

Rulla till toppen