Publik

Vårens meny

VÅRENS MENY

SNACKS / OSTRON

Nocellara oliver / Nocellara olives 65
Marconamandlar /
Marcona almonds 65
Padrones 75

Ostron
schalottenlöksvinäger & citron 45
sauce xipister-sås 45  

Friterat ostron
med ramslök & parmesan 55

Tartelette med stenbitsrom  45

Tartelette med kycklinglever, 45
portvinsglaserad rödbeta & gruyereost  

Frasiga fläsksvålar med tryffelsalt & parmesan 75

FÖRÄTTER

TONFISK “CRUDO” 185
SERVERAS MED AVOKADO, INGEFÄRA, LIME, SCHALOTTENLÖK, RÄDISA
with avocado, ginger,lime, shallots, radish 

GRATINERADE HAVSKRÄFTOR FRÅN LL91 I LYSEKIL 225
GRATINERADE MED SMÖR PÅ VITLÖK, ÖRTER, CITRON, TOMAT, RIVEBRÖD, RASPAD PARMESAN
Local Langoustine au gratin, garlic, lemon, tomato, granted bread, parmesan cheese 

BOQUERONES “GARLIC & GREEN” MED GRILLAT SURDEGSBRÖD 155 
GRILLAD LÖK OLJA, MASSA ÖRTER, STEKTA PIMIENTO DE PADRONES, EMULSION PÅ FÄRSK VITLÖK & RIVEN MANCHEGO 
with grilled bread, grilled onions, herbs, pimiento de padrones, garlic-mayo & 
granted manchego-cheese

PUBLIKS “CHEVRE CHAUD” 165
KARAMELLISERAD GETOST MED SALTROSTADE VALNÖTTER, SKOTTSALLAD MED MIXAD DRESSING, PUMPAKÄRNOR, SYRAD GULBETA, ROSTADE RAPSFRÖN & “HONEYCOMB” 
Caramelized goat cheese with salt-roasted walnuts, scottish salad with mixed dressing, pumpkin seeds, yellow beet, rope seeds & honeycomb

LAGRAD MATJESSILL 155
MED GRÄDDFIL, RÖDLÖK, BAKAD ÄGGULA, BRYNT SMÖR, KRISPIGT RÅGBRÖD, LÖK & VÄSTERBOTTENSOST, ”DILL-CRACKER”
Swedish matjes herring, with sour cream, red onion, baked egg yolk, brown butter, 
crispy rye bread, västerbotten-cheese & “fennel-cracker”

PUBLIKS RÅBIFF 175
SERVERAS MED PICKLAD SVAMP, SILVERLÖK, MAJJO SMAKSATT MED CITRON & VITLÖK, FRASIG PUFFAD QUINOA, JORDÄRTSKOCKA & GRAVAD ÄGGULA & KRASSE
Steak tartare with pickled mushrooms, silver onion, lemon/garlic-mayo, 
crispy quinoa, grated egg yolk & cress

FÄRSK STENBITSROM “PUBLIKS LANGOS” 185
SERVERAS PÅ FRASIGT FRITERAT ROTI-BRÖD MED SYRAD GRÄDDE, SKUREN LÖK, DILL & CITRON  
“Langos” with fresh lumpfish roe, sour cream, onions, dill, lemon 

MEDELHAVS-CHARKUTERIER 210
SERRANOSKINKA, TRYFFELSALAMI, PARMESANOST, SMÅTOMATER, OLIVER, OLIVOLJA  
serrano ham, truffle salami, parmesan cheese, small tomatoes, olives, olive oil 

VARMRÄTTER

KRYDDROSTADE VÅRPRIMÖRER & KRÄMIGA VITA BÖNOR 265
SLÄTMIXAD KRÄM PÅ VITA BÖNOR, KRYDDROSTAD MOROT & BLOMKÅL, FRASIGA NÄSSLOR, CHILIOLJA, HONUNG, GRÖNSAKSCRUDITÉER, SOLROSFRÖN, PUMPAKÄRNOR
Spice-roasted carrots & cauliflower, crispy nettles, chili oil, honey, crudités, sunflower & pumpkin seeds 

STOR RÅBIFF MED POMMES FRITES & DIPP 295
SERVERAS MED SILVERLÖK, MAJONNÄS SMAKSATT MED CITRON & VITLÖK, SOTADE BÖNOR, PICKLAD SVAMP, FRASIG PUFFAD QUINOA & GRAVAD ÄGGULA & KRASSE
Big Steak tartare with pickled mushrooms, silver onion, lemon/garlic-mayo, crispy quinoa, grated egg yolk & cress, served with pommes frites & dipp 

STOR HAVSKRÄFTOR FRÅN LL91 I LYSEKIL 365
GRATINERADE MED SMÖR PÅ VITLÖK, ÖRTER, CITRON, TOMAT, RIVEBRÖD, RASPAD PARMESAN SERVERAS MED POMMES FRITES & AIOLI
Local Langoustine au gratin, garlic, lemon, tomato, granted bread, parmesan cheese served with bread, pommes frites & dipp

FRASIGA RÖDTUNGSFILÉER  285
SERVERAS MED SALLAD PÅ GURKA, DILL, FÄNKÅL, SYRAD LÖK, PEPPARROT/CITRON-DIPP MED REGNBÅGSROM, KOKT POTATIS, 
Crispy witch flounder filet with salad of cucumber, dill, fennel, pickled onion, horseradish/lemon-sauce, trout roe & potatoes 

TORSKRYGG 375
SKUMMIG SMÖRMIXAD VITVINSSÅS, SPARRIS, RAMSLÖK, FÄRSKPOTATIS, BLOMKÅL, RÄDISA, VATTENKRASSE & SMÖRSTEKTA BRÖDSMULOR 
Cod loin with whinewine sauce with browned butter, asparagus, ramson, new potatoes, cauliflower, radish, watercress & butterfried bread crumbles

GRILLAD RYGGBIFF “PROVENCALE” 385
SERVERAS MED BAKADE TOMATER, KRONÄRTSKOCKA, RÅSTEKT GRÖN SPARRIS, RÖKT SVARTPEPPAR, VITLÖK, FRASIG POTATIS, SKYSÅS & ÖRTSMÖR
Grilled sirloin steak with baked tomatoes, artichoke, green asparagus, smoked black pepper, garlic, crispy potatoes, red wine jus & herb-butter 

VIETNAMESISK RISNUDELSALLAD HANDSKALADE RÄKOR 245
MED GRÖNSAKER, ISBERGSSALLAD, BÖNGRODDAR, MYNTA, KORIANDER, THAICHILI, NUOC CHAM-SÅS, LIME & JORDNÖTTER
Vietnamese rice noodle salad, hand peeled shrimps with greens, iceberg lettuce, bean sprouts, mint, coriander, thai chili, Nuoc cham sauce, lime & peanuts

KYCKLINGSTEK BBQ 255
SERVERAS PÅ GRILLAD SURDEGSTOAST MED DRESSAD SALLAD, RÖDLÖK, AVOKADO, GRUYERE-OST, “CURRY/CHILI-AIOLI“ & POMMES FRITES 
Roast chicken BBQ, served on grilled sourdough toast with dressed salad, red onion, avocado, gruyere cheese, fries & curry/chili-mayo

EFTERÄTTER

HALLON/LAKRITS 120
CITRONSORBET MED HALLON, FRYSTORKADE HALLON, FÄRSKOSTSKUM, LAKRITS & MARÄNG
Lemon sorbet with raspberries, freeze-dried raspberries, 
cream cheese-foam, licorice & meringue 

MJÖLKCHOKLAD / ANANAS / KOKOS  135 
MJÖLKCHOKLADKRÄM MED VISPAD KOKOSSORBET, ROM & CHILI KOMPRIMERAD ANANAS 
Milk chocolate cream with whipped coconut sorbet & caramelized pineapple with chili.

FATTIG RIDDARE 145
HJORTRON & VANILJGLASS 
Swedish “Poor knights”
French toast served with vanilla ice cream 

COUPE COLONEL – “ÖVERSTENS SKÅL” 95
VODKA ÖVER CITRONSORBET
Coupe colonel – “the colonels toast” Vodka on lemon sorbet

OST – BJÖRSELLS FRÖKNÄCKE & TILLBEHÖR
Ask your waiter what cheese we’re serving tonight

CRÈME BRÛLÉE  LITEN/STOR 75/95
Crème brûlée  small/large

MJÖLKCHOKLADSILL ST/25, HALVDUSSIN /100
Milk chocolate herring 1 pcs,  ½ dozen

Lunchrätter

Lunch 12:00 – 15:30

Bröd, sallad & kaffe ingår i alla varmrätter

******************************

BARA PÅ LUNCHEN:

VECKANS HELGLUNCH  165
Kolla här vad vi serverar den här helgen!

TORSKRYGG 345
rödbetor, kapris, räkor, pepparrot, brynt smör, potatis & citron

FRASIG KALVSCHNITZEL 285
Med ljummen potatissallad med kapris, gröna ärtor, kryddsmör & citron 

******************************

FRÅN KVÄLLSMENYN: 

PUBLIKS RÅBIFF   liten / stor  175 / 295 
serveras med silverlök, majonnäs smaksatt med citron & vitlök, sotade bönor, picklad svamp, frasig puffad quinoa & gravad äggula & krasse
Serveras med pommes frites & dipp

KRYDDROSTADE VÅRPRIMÖRER & KRÄMIGA VITA BÖNOR 265
slätmixad kräm på vita bönor, kryddrostad morot & blomkål, frasiga nässlor, chiliolja, honung, grönsakscruditéer, solrosfrön, pumpakärnor

VIETNAMESISK RISNUDELSALLAD MED HANDSKALADE RÄKOR 245 
med grönsaker, isbergssallad, böngroddar, mynta, koriander,
thaichili, nuoc cham-sås, lime & jordnötter

FRASIGA RÖDTUNGSFILÈER  285
Serveras med dressad sallad på gurka, dill, fänkål, syrad lök, 
pepparrot/citron-dipp med regnbågsrom, kokt potatis, 

KYCKLINGSTEK BBQ 255
serveras på grillad surdegstoast med dressad sallad, rödlök, avokado, gruyere-ost, “curry/chili-aioli“ & pommes frites 

PUBLIKS STEAK MINUTE “CAFÉ DE PARIS”  275 
160 g innanlår serveras med Publiks krämiga Café de Paris-sås, 
sallad med tomat & rödlök samt dubbelfriterade pommes frites

Sugen på vin ?

Publik har en vinlista godkänd av Star Wine List och är därför listad som en White Star.

Rulla till toppen