PUBLIKS ASIATISKA
Vårt populära alternativ till julbord som vi kör varje år med start i slutet av november och under några helger i december.
Detta genom en härlig “sharing-middag” med asiatiska smårätter, som är fullproppade med spännande smaker och rätter som garanterat kommer överraska och bjuda på ett gastronomiskt fyrverkeri för era sinnen.
Det är ett givet alternativ till den klassiska julmaten tycker vi!

Kvällsmeny
Vår menyn under uppbyggnad.
SNACKS / OSTRON
Nocellara oliver / Nocellara olives 65
Marconamandlar / Marcona almonds 65
Padrones 75
Frasiga fläsksvålar med tryffelsalt & parmesan 75
Ortiz-sardeller med crostinis & citron 135
OSTRON – LILIA LEGRIS NO3 48
schalottenlöksvinäger & citron
eller
Amerikansk Cocktaildressing
Friterat ostron
med örter & parmesan 55
FÖRÄTTER
LÄTTBAKAD REGNBÅGSFILÉ 165
BRYNT SMÖR-EMULSION, GURKA, PICKLADE KANTARELLER,
SENAPSFRÖN, DILL & FRITERAD ROTSELLERI
baked rainbow trout filet , brown butter emulsion, cucumber,
pickled chanterelles, mustard seeds, dill & deep fried celeriac
GRATINERADE HAVSKRÄFTOR FRÅN LL91 I LYSEKIL 285
GRATINERADE MED SMÖR PÅ VITLÖK, ÖRTER, CITRON, RIVEBRÖD, RASPAD PARMESAN
Local Langoustine au gratin, garlic, lemon, bread crumbs, parmesan cheese
PUBLIKS “CHEVRE CHAUD” 165
KARAMELLISERAD GETOST MED SALTROSTADE VALNÖTTER,
SKOTTSALLAD MED MIXAD DRESSING, PUMPAKÄRNOR, SYRAD GULBETA &
ROSTADE RAPSFRÖN
Caramelized goat cheese with salt-roasted walnuts, scottish salad with
mixed dressing, pumpkin seeds, yellow beet & rope seeds
PUBLIKS RÅBIFF 175
SERVERAS MED PICKLAD SVAMP, SILVERLÖK, MAJJO SMAKSATT MED
CITRON & VITLÖK, FRASIG PUFFAD QUINOA, JORDÄRTSKOCKA & GRAVAD ÄGGULA & KRASSE
Steak tartare with pickled mushrooms, silver onion, lemon/garlic-mayo,
crispy quinoa, grated egg yolk & cress
FÄRSK STENBITSROM “PUBLIKS LANGOS” 185
SERVERAS PÅ FRASIGT FRITERAT ROTI-BRÖD MED SYRAD GRÄDDE, SKUREN LÖK, DILL & CITRON
“Langos” with fresh lumpfish roe, sour cream, onions, dill, lemon
CRUDO PÅ HAVSKRÄFTA/PILGRIMSMUSSLA/HUMMER 185
MED TOMATER, VINÄGRETT PÅ VIT SOJA, KRONDILL, YUZU, LIMEBLAD &
HUMMEROLJA,RÖKT EMULSION, FRITERADE SPANSKA MANDLAR & PIMENT D’ESPELETTE
Crudo of langoustine/scallop/lobster with tomatoes, white soy vinaigrette, dill, yuzu, lime
leaves & lobster oil, smoked emulsion, fried spanish almonds & piment d’espelette
VARMRÄTTER
GRILLOST “STEKAREN” FRÅN LÖFSTA HERRGÅRDSMEJERI 285
SERVERAS PÅ GRILLAD SURDEGSTOAST, SENAPSDRESSAD SALLAD MED RÅHYVLAD ZUCCHINI,
RÄDISA, SYRAD RÖDLÖK SAMT DUBBELFRITERADE POMMES FRITES & SVART VITLÖKS-DIPP
The ”stekaren” cheese from Löfsta dairy served on grilled sourdough toast,
mustard-dressed salad with zucchini, radish, pickled red onion,
double-fried french fries & black garlic dip
STOR RÅBIFF MED POMMES FRITES & DIPP 295
SERVERAS MED SILVERLÖK, MAJONNÄS SMAKSATT MED CITRON &
VITLÖK, PICKLAD SVAMP, FRASIG PUFFAD QUINOA & GRAVAD ÄGGULA & KRASSE
Big Steak tartare with pickled mushrooms, silver onion, lemon/garlic-mayo,
crispy quinoa, grated egg yolk & cress, served with pommes frites & dipp
FISKGRYTA MED RÄKOR, MUSSLOR & AIOLI 285
SERVERAS I EN GRÄDDIG HAVSKRÄFTSÅS SMAKSATT MED TOMAT,
VITLÖK & SAFFRAN, SELLERI, KRONDILLSPICKLAD FÄNKÅL & VINKOKTA BLÅMUSSLOR
fish stew with shrimp, mussels & aioli served in a creamy langoustine sauce with tomato,
garlic & saffron, celery, dill-pickled fennel & wine-steamed blue mussels
NATT-BRÄSERAD OXKIND “LES ALPES” 295
SERVERAS MED BLOMKÅL,MOROT, SOCKERÄRTOR, SAUCE VELOUTÉ MED CITRON & DIJONSENAP,
FÄRSKPOTATISSTOMP SMAKSATT MED ROSTAD VITLÖK & GROTTLAGRAD GRUYÈREOST
night-braised beef cheek “les alpes” served with cauliflower, carrot, sugar snap peas, lemon & dijon mustard
velouté sauce, mashed new potatoes flavored with roasted garlic & cave-aged gruyère cheese
STOR HAVSKRÄFTOR FRÅN LL91 I LYSEKIL 425
GRATINERADE MED SMÖR PÅ VITLÖK, ÖRTER, CITRON, RIVEBRÖD,
RASPAD PARMESAN SERVERAS MED BRÖD, POMMES FRITES & AIOLI
Local Langoustine au gratin, garlic, lemon, bread crumbs, parmesan cheese
served with bread, pommes frites & dipp
SOTAD HÄLLEFLUNDRA 375
SERVERAS MED “SAUCE VIN BLANC” PÅ PIGGVARSBULJONG, ROSTAD KYCKLINGBULJONG
& BOURGOGNEVIN MIXAD MED BRYNT SMÖR, SVARTKÅL, KANTARELLER, VAXBÖNOR,
KARL JOHANSVAMP-KRÄM SAMT FRASIG POTATIS
Seared halibut served with ”sauce vin blanc” made from turbot broth, roasted chicken
stock & burgundy wine mixed with browned butter, kale, chanterelles, wax beans,
porcini cream and crispy potatoes
GRILLAD OXFILÉ 375
SERVERAS MED SVARTKÅL, KANTARELLER, VAXBÖNOR, KARL JOHANSVAMP-KRÄM,
RÖDVINSSKY MED SVARTPEPPAR & ÖRTER, BRÖDSMULOR STEKTA MED RÖKT MÄRG
SAMT FRASIG POTATIS
Grilled beef tenderloin served with kale, chanterelles, wax beans, porcini cream, red wine jus with
black pepper & herbs, breadcrumbs fried with smoked marrow, and crispy potatoes.
KLASSIKER
VIETNAMESISK RISNUDELSALLAD HANDSKALADE RÄKOR 245
MED GRÖNSAKER, ISBERGSSALLAD, BÖNGRODDAR, MYNTA, KORIANDER,
THAICHILI, NUOC CHAM-SÅS, LIME & JORDNÖTTER
Vietnamese rice noodle salad, hand peeled shrimps with greens, iceberg lettuce,
bean sprouts, mint, coriander, thai chili, Nuoc cham sauce, lime & peanuts
STEAK MINUTE ” CAFÉ DE PARIS” AV INNANLÅR 160G 285
SERVERAS MED PUBLIKS SAUCE CAFÉ DE PARIS, SALLAD MED
TOMAT & RÖDLÖK SAMT DUBBELFRITERADE POMMES FRITES
Steak minute of topside 160 g with café de paris sauce, salad with tomato
& red onion double fried french fries
KYCKLINGSTEK BBQ 255
SERVERAS PÅ GRILLAD SURDEGSTOAST MED DRESSAD SALLAD,
RÖDLÖK, AVOKADO, GRUYERE-OST, “CURRY/CHILI-AIOLI“ & POMMES FRITES
Roast chicken BBQ, served on grilled sourdough toast with dressed salad,
red onion, avocado, gruyere cheese, fries & curry/chili-mayo
EFTERÄTTER
HALLON/LAKRITS 120
CITRONSORBET MED HALLON, FRYSTORKADE HALLON, FÄRSKOSTSKUM, LAKRITS & MARÄNG
Lemon sorbet with raspberries, freeze-dried raspberries,
cream cheese-foam, licorice & meringue
CHOKLAD / HAVTORN 135
CHOKLADKRÄM, MYLTADE HAVTORN, HAVTORNSSORBET, FÄRSKOSTSKUM & SALTROSTADE MACADAMIANÖTTER
Chocolate / Sea Buckthorn, Chocolate cream, sea buckthorn, sea buckthorn sorbet, cream cheese foam & salt-roasted macadamia nuts
FATTIG RIDDARE 145
HJORTRON & VANILJGLASS
Swedish “Poor knights”
French toast served with vanilla ice cream
COUPE COLONEL – “ÖVERSTENS SKÅL” 95
VODKA ÖVER CITRONSORBET
Coupe colonel – “the colonels toast” Vodka on lemon sorbet
OST – BJÖRSELLS FRÖKNÄCKE & TILLBEHÖR
Ask your waiter what cheese we’re serving tonight
CRÈME BRÛLÉE LITEN/STOR 75/95
Crème brûlée small/large
MJÖLKCHOKLADSILL ST/25, HALVDUSSIN /100
Milk chocolate herring 1 pcs, ½ dozen
Lördags lunchmeny
Vår menyn under uppbyggnad
SNACKS
Nocellara oliver 65 | Marconamandlar 65
Ostron med schalottenlöksvinäger & citron | 48 Friterat ostron med örter & parmesan 55
Sardeller med crostinis & citron 135 | Frasiga fläsksvålar med tryffelsalt & parmesan 75
Lunch
Bröd, sallad & kaffe ingår i alla varmrätter
******************************
LÖRDAGSLUNCH VECKA 175:-
TORSKRYGG 355
rödbetor, kapris, räkor, pepparrot, brynt smör, potatis & citron
FRASIG KALVSCHNITZEL 295
Med ljummen potatissallad med kapris, gröna ärtor, kryddsmör & citron
GRILLAD HAMBURGARE “HÖGREV/BRINGA” 265
160g med ost, bacon, tryffelmajonnäs, karamelliserad lök, bbq-sås, tomat,
silverlök, briochebröd samt dubbelfriterade pommes frites
PUBLIKS RÅBIFF liten / stor 175 / 295
serveras med picklade sommarkantareller, silverlök, majo smaksatt med citron & vitlök,
frasig puffad quinoa, jordärtskocka, gravad äggula & krasse
Stor serveras med pommes frites & dipp
GRILLOST “STEKAREN” FRÅN LÖFSTA HERRGÅRDSMEJERI 275
serveras på grillad surdegstoast, senapsdressad sallad med råhyvlad zucchini,
rädisa, syrad rödlök samt dubbelfriterade pommes frites & svart vitlöks-dipp
VIETNAMESISK RISNUDELSALLAD MED HANDSKALADE RÄKOR 245
med grönsaker, isbergssallad, böngroddar, mynta, koriander,
thaichili, nuoc cham-sås, lime & jordnötter
FISKGRYTA MED RÄKOR, BLÅMUSSLOR & AIOLI 285
serveras i gräddig havskräftsås smaksatt med tomat, vitlök & saffran,
blekselleri, krondillspicklad fänkål & vinkokta blåmusslor
KYCKLINGSTEK BBQ 255
serveras på grillad surdegstoast med dressad sallad, rödlök,
avokado, gruyere-ost, “curry/chili-aioli“ & pommes frites
PUBLIKS STEAK MINUTE “CAFÉ DE PARIS” 285
160 g innanlår serveras med Publiks krämiga Café de Paris-sås,
sallad med tomat & rödlök samt dubbelfriterade pommes frites
Sugen på vin ?
Publik har en vinlista godkänd av Star Wine List och är därför listad som en White Star.